Heart of Spain pintxofestivaalin yleisösuosikiksi

Heart of Spainin yrittäjä Hernán leikkaa iberialaista ilmakuivattua kinkkua puotinsa keittiössä

Kauppahallin ihanan espanjalaispuodin pintxot valittiin yleisön toimesta festivaalien parhaiksi.

Heart of Spain osallistui toisen toimintavuotensa kunniaksi toista kertaa Tamperradan pintxofestivaaleille.

Viime vuonna (2023) puoti pokkasi yleisöäänestyksen toisen sijan. Tänä vuonna kävijät äänestivät Hernánin ja tiimin loihtiman kisapintxon juhlien parhaaksi.

Tuomariston äänet sai Dining 26 by Arto Rastas, jonka perunakroketti-pintxo voitti koko kisan tänä vuonna.

”Olimme hieman huolissamme, miten meille löydetään, koska aukioloaikamme poikkeavat muista kisaan osallistuneista. Mutta se oli turha huoli.

Meillä oli mahtava meininki koko tapahtuman ajan, ja tämä on hieno tunnustus meidän tiimille. Kiitos kaikille kävijöille ja äänestäneille!”

Näin pohtii Heart of Spainin yrittäjä Hernán Martin.

Pintxo on usein pieni leipä tai muu syötävä ”alusta”, jonka päälle on kasattu tarkoin valikoitu kokoelma täytteitä.

Pintxofestivaali on herkullinen tapa tutustua espanjalaiseen ruokakulttuuriin

Pintxo on pieni ruoka-annos joka syödään muutamalla suupalalla. Se on erittäin tärkeä osa espanjalaista ruoka-kulttuuria, ja siksi lähellä Hernánin sydäntä.

Pintxo eroaa tapaksesta siten, että se on lupa nauttia yksin – siinä, missä erilaisia tapasannoksia tilataan usein jaettaviksi, pintxoja voi etiketin mukaan nautiskella vaikka koko valikoiman verran ihan itsekseen.

Tänä vuonna Tamperradan kisapintxo sisälsi iberialaista kinkkua, tatticremea, kurpitsaa, kesäkurpitsaa, ja lampaanjuustoa.

Pääraaka-aineista liha on tietysti Hernánin itse leikkaamaa, ja lampaanjuusto on kotoisin Castilian ja Leonin alueen pientuottajilta.

Molempia pääraaka-aineita löytyy puodin puolelta myös kotiin ostettavaksi.

Hernánin erityisosaaminen piilee juurikin iberialaisessa ilmakuivatussa kinkussa, jonka leikkaamisesta saa oivan ohjelmanumeron myös yksityistilaisuuksiin.

Ja herkullista lampaanjuustoa kannattaa testata, sitä löytyy monenikäisenä (3 kk, 6 kk ja 14 kk) ja makuisena (rosmariinilla, tryffelillä tai mustalla valkosipulilla maustettuna) ja myös laktoosittomana.

Muut raaka-aineet valittiin sesongin mukaisesti lähiruokateemalla.

Tamperradan pintxofestivaaleilla tarjolla oli kymmeniä erilaisia pintxoja.

Pintxo-kulttuuriin pääsee tutustumaan myös ilman festivaaleja

Tamperradan pintxofestivaali on hauska tapa tutustua espanjalaiseen ruokakulttuuriin, mutta se järjestetään vain kerran vuodessa.

Sen sijaan Kauppahallin Heart of Spainin tapasbaarissa pintxoja on tarjolla ympäri vuoden.

Menusta löytyy arkisin ainakin yksi päivän pintxo, ja lauantaisin tarjolla on laajempi valikoima.

Kädessä pieni juoma ja toisessa herkullinen pintxo, ympärillä Kauppahallin leppoisa elämänrytmi ja korvissa espanjankielistä keskustelua – vierailu Heart of Spainilla on kuin miniloma ihan toisenlaiseen maailmaan.

Milloin tulet käymään?

Heart of Spain palvelee
Arkisin klo 10–18
La klo 9–16

Heart of Spainiin voit tutustua tarkemmin tällä sivulla.