Vierailu

Tampereen Kauppahallin aukioloajat

Arkisin klo 9–18
Lauantaisin klo 9–16

Pyhäpäivinä Kauppahalli on suljettu. Tarkistathan yrityskohtaiset aukioloajat aina kunkin yrityksen omista kanavista. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Kesän 2024 ilmaiset opastuskierrokset

Osoite

Hämeenkatu 19 / Hallituskatu 10
33200 Tampere

Kauppahallin sisäänkäynnit löydät myös Sokoksen luontaistuote- & hajuvesiosastojen vierestä, sekä Keskustorilta tullessa Kauppa-Aleksin läpikulkukäytävän päästä.

Puotikohtaiset aukioloajat

Kaikki Kauppahallin yritykset

Yhteystiedot

Kauppahallin markkinoinnista, tapahtumista ja yhteistyökuvioista vastaa Tiina Kokki (tiina[at]tampereenkauppahalli.fi)

Yritysideoinnista ja yhdistyksen asioista vastaa Kauppahallin Yhdistyksen puheenjohtaja Valtteri Nygren (valtteri[at]tampereenkauppahalli.fi)

Vuokrasopimuksiin ja tilahallintaan liittyvät yhteydenotot voi osoittaa suoraan kiinteistön omistajalle, Tampereen kaupungille.

Yksittäisten yritysten yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Saapuminen

Kauppahalli sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, kivenheiton päässä Keskustorilta.

 • Suuntaa Keskustorin pysäkiltä Sokokselle päin. Kauppahallin holvikäytävän löydät vasemmalta puolelta katua noin 15 sekunnin kävelyn jälkeen.

 • Hyppää mihin tahansa Keskustorille kuljettavaan bussiin, ja suuntaa torilta Keskustorin ratikkapysäkkiä kohti. Seuraa sitten ratikkakyytiläisten ylläolevia ohjeita.

 • Yksityisautoilla pääsee huristelemaan Hallituskadulle, josta löytyy kadunvarsiparkkeja sekä Sokoksen parkkihalli ihan naapurista. Parkkihallista pääset sisäkautta Kauppahalliin, kun oikaiset Sokoksen läpi.

Graafikko Nina Aitta: Tampereen Kauppahallin Kartta

Esteettömyys

Tampereen Kauppahalli valmistui vuonna 1901, ja operoi nykypäivänäkin samoilla rakenteilla kuin tuolloin. Valitettavasti yli 120-vuotiaissa puitteissa on aukkoja saavutettavuuden suhteen, joita paikkaamme parhaamme mukaan avuliaalla asiakaspalvelulla. Muutama asia on kuitenkin hyvä huomioida, kun suunnittelussa on Kauppahallin vierailu apuvälineiden kanssa.

 • Täysin esteetön kulku pyörätuoleille löytyy Sokoksen sisäänkäynniltä. Puodeissa, joihin pääsee sisälle, on usein korotettu lattia. Palvelu kuitenkin pelaa joka puodilla, eli ostokset saa hyvin tehtyä käytävänkin puolelta, ja ravintoloista & kahviloista löytyy pöydät myös käytävän puolelta.

 • Rattailla pääsee halliin jokaisesta sisäänkäynnistä, mutta leveille kärryille Hämeenkadun ja Hallituskadun vanhat ovet ovat usein ahtaat. Täysin esteetön kulku löytyy siis rattaillekin Sokoksen sisäänkäynniltä.

 • Kauppahallissa ei valitettavasti ole inva-WC:ta. Sellainen löytyy kuitenkin Sokoksen 3. kerroksesta ja Prismasta (-1 krs.)

 • Vaipanvaihtopiste löytyy vain naisten WC-tiloista Hämeenkadun päädystä.

 • Kullakin meillä on omat tilanteiden mukaan vaihtelevat herkkyytemme. Pääsääntöisesti Kauppahalli on kuitenkin aistiystävällinen paikka.

  Käytävillä ei soi musiikki eivätkä mainokset: sen sijaan kuuluu tasainen pulina ja elämän ääniä. Lempeät tuoksut tulevat ruoaista ja raaka-aineista, ja yleisvalaistus on pehmeän sävyinen ilman välkkyviä valoja.

  Kauppahallissa aika tuntuu usein hidastuvan, ja moni on kuvaillut sen ympäristön rauhoittavan hermostoaan muuten niin hälyisen maailman keskellä.

  Ääniherkälle huomioksi kuitenkin, että ikiaikaisen perinteen mukaan Kauppahallin kello pärähtää soimaan sulkemisajan merkiksi muutamaan kertaan lähellä sulkemisaikaa.

 • Kaikki hyvinkäyttäytyvät koirat ovat tervetulleita Kauppahalliin.

Koiviston leikkeleliikkeen tiski kolmannen sukupolven kauppiaan kera.

Parhaat raaka-aineet kotikokkailuun

Kauppahallin puodeista löydät tuoreimmat ja laadukkaimmat satokauden herkut läheltä ja kauempaa.

Tutustu Kauppahallin ruokapuoteihin
Kauppahallin leipomon leipuri asettelee tuoreita pullia täyteen tiskiin pienessä puodissa.

Maukkaimmat leivät, leivokset ja suklaat

Leipomoista löydät paikan päällä tai hyvin lähellä leivotut tuoreet leivät ja leivokset. Tutustu myös kaupungin kauneimmat karkkikaupan tarjontaan!

Tutustu Kauppahallin herkkupuoteihin
Eurolohen työntekijä kauhoo soppatykistä lohikeittoa syvään kulhoon.

Kaupungin monipuolisin ravintolakeskittymä

Kauppahallissa kohtaavat kaiken maailman keittiöt, ja tarjolla on myös lapsuudesta tuttuja tuhteja kotiruokia.

Tutustu Kauppahallin ravintoloihin
Kahvila Aniitan Susanna kaataa kahvia kuppiin, jonka vieressä on lautasella piirakan palanen.

Täydellisen tunnelmallinen kahvituokio

Kauppahallin kahviloilla on kaikilla oma sielunsa. Monipuolisesta valikoimasta löytyy suosikit jokaiselle ruokavaliolle.

Tutustu Kauppahallin kahviloihin
Kampaaja Sari leikkaa vaaleahiuksisen miehen tukkaa.

Palveluja, joiden ytimessä on rakkaus kädentaitoihin ja hyvinvointiin

Kauppahallista löydät myös suutarin, parturin, kukkapuodin ja luontaistuoteliikkeen.

Tutustu Kauppahallin palveluihin